Save the date 27 - 29 december 2022
Op 27, 28 & 29 december staat Omnisport Apeldoorn in het teken van de KNWU NK Baanwielrennen Duur & Sprint.

Nieuws

Büchli, Wiebes en Raaijmakers winnen derde titel op NK Baan

Matthijs Büchli en Lorena Wiebes wisten op de slotdag zowel de afvalwedstrijd als de koppelkoers te winnen. Samen met de eerder door hen gewonnen scratch kwamen zij daarmee op drie nationale titels. Wiebes won de koppelkoers met Marit Raaijmakers, die er na winst op de achtervolging en puntenkoers ook in slaagde een derde nationale titel te veroveren. Daarmee werden deze duurrenners de meest succesvolle renners van deze nationale titelstrijd. Tijmen van Loon (kilometer) en Kimberly Kalee (500 meter) wonnen de laatste snelheidsonderdelen van dit NK, dat verreden werd in Omnisport Apeldoorn.

Lavreysen en Wiebes tonen snelle benen op NK Baan

Op de tweede dag van het Nederlands wisten Harrie Lavreysen (keirin), Steffie van der Peet (sprint) en Marit Raaijmakers (achtervolging) een tweede nationale titel te veroveren. Ook Philip Heijnen (puntenkoers) en Lorena Wiebes (scratch) lieten zich een rood-wit-blauwe kampioenstrui aanmeten in Omnisport Apeldoorn.

Lavreysen, Büchli en van der Peet naar goud op NK Baanwielrennen

De openingsdag van het Nederlands Kampioenschap baanwielrennen in Apeldoorn heeft nationale titels opgeleverd voor wereldkampioen Harrie Lavreysen (sprint), Steffie van der Peet (keirin), Brian Megens (achtervolging), Marit Raaijmakers (puntenkoers) en Matthijs Büchli (scratch). De voormalig wereldkampioen keirin won zijn eerste nationale titel op een duuronderdeel op de baan.

Wereldtop en lokaal talent zij aan zij op KNWU NK Baanwielrennen

Wie een kaartje koopt voor het Nederlands Kampioenschap Baanwielrennen in Apeldoorn ziet zowel de wereldtop onder de Nederlandse baanrenners als de aanstormende talenten uit de regio Apeldoorn aan het vertrek. Dit topevenement biedt de liefhebber op 27, 28 en 29 december een mooie sportieve afsluiter van het jaar. Onder anderen olympisch kampioenen Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli verschijnen in de baan van Omnisport Apeldoorn.