Nieuws

Havik kroont zich tot koning van NK Baan met vier titels

Yoeri Havik voegde op de slotdag van het Nederlands Kampioenschap op de baan twee titels toe aan het totaal. Met zijn winst in de afvalkoers en de koppelkoers (met Cees Bol) kwam hij op vier nationale titels en bleef hij ongeslagen in Apeldoorn.

Kampioenen op herhaling op NK Baan Apeldoorn

APELDOORN – Harrie Lavreysen (keirin), Laurine van Riessen (sprint), Daniek Hengeveld (achtervolging) en Yoeri Havik (puntenkoers) bewezen op de tweede dag van het Nederlands Kampioenschap in Apeldoorn opnieuw in grootste vorm te verkeren. In Ominsport veroverden ze dinsdag al hun tweede titel. Amber van der Hulst reed naar haar eerste rood-wit-blauw van deze week op de scratch.

Wielervedetten eisen titels op bij NK Baan

Dag 1 van het Nederlands kampioenschap op de baan in Apeldoorn werd zonder publiek, maar met veel strijd verreden. Harrie Lavreysen (sprint), Yoeri Havik (scratch), Brian Megens (achtervolging), Laurine van Riessen (keirin) en Daniek Hengeveld (puntenkoers) waren onder de winnaars van het rood-wit-blauw.

NK Baanwielrennen: wereldtoppers te volgen op je scherm

Het NK Baanwielrennen Sprint en Duur voor onder andere profs mag op 27, 28 en 29 december geen publiek verwelkomen. Maar dankzij een geste van organisator Libéma Profcycling hoeven de baanliefhebbers niets te missen van de nationale titelstrijd in Omnisport Apeldoorn. Net als op het EK Baan voor Junioren en Beloften van afgelopen augustus verzorgt partner Guifi/Livestreamproductions een livestream van het evenement. Daardoor is het gehele programma drie dagen lang te volgen op nkbaanwielrennen.nl.  

KNWU NK Baanwielrennen krijgt groen licht

Het KNWU NK Baanwielrennen mag onder strikte voorwaarden en met een aangepast programma van 27-29 december in Omnisport Apeldoorn worden verreden. Organisator Libéma Profcycling kreeg deze week van de betrokken instanties groen licht. Er zijn daarbij enkele strenge eisen gesteld, waar de organisatie aan zal moeten voldoen om het NK plaats te laten vinden. Zo zijn alle kampioenschappen voor de nieuwelingen- en juniorencategorieën helaas komen te vervallen. Dit omdat wedstrijden voor deze leeftijdscategorie binnen de huidige coronaregelgeving van de overheid niet zijn aangemerkt als topsport.

2021 – Nationale duur- en sprinttitels vergeven in Omnisport Apeldoorn

Omnisport verwelkomt op 27, 28 en 29 december de nationale top van het baanwielrennen bij het Nederlands Kampioenschap Duur en Sprint in Apeldoorn. Ook de Paracycling-categorieën komen tijdens die nationale kampioenschap aan bod. Organisator Libéma Profcycling zou deze drie dagen graag de tribunes gevuld zien, maar de kaartverkoop gaat pas open op het moment dat het toegestaan en verantwoord blijkt om toeschouwers toe te laten.

Het NK wordt mede mogelijk gemaakt door