Apeldoorn

Apeldoorn ligt in het hart van de Veluwe en is met 160.000 inwoners de elfde grootste stad van Nederland. De dorpen Beekbergen, Hoenderloo, Loenen, Hoog Soeren, Radio Kootwijk, Klarenbeek, Lieren, Ugchelen, Wenum-Wiesel en Uddel vallen ook binnen de gemeentegrenzen van Apeldoorn.

De ruimtelijke en bosrijke omgeving geeft Apeldoorn haar herkenbare karakter. Het straatbeeld wordt gedomineerd door groen. Prachtige tuinen en parken kunnen zowel door het centrum als in de diverse wijken gevonden worden. De monumentale panden, die voornamelijk rondom de parken en Berg en Bos te vinden zijn, geven de stad flair.

Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe en een prima uitvalsbasis voor de groene omgeving en de vele attracties en verblijfslocaties op de Veluwe. Daarbij biedt Apeldoorn zowel voor haar bewoners, toeristen en zakelijke bezoekers vele evenementen en festivals. Met onder andere het Drakenbootfestival, het EK en WK Beachvolleybal, de Giro d’Italia, Roots in the Woods en het TROS muziekfeest op het plein is er voor elk wat wils. En in december 2017 stond 3FM Serious Request op het Marktplein in Apeldoorn.

Daarnaast heeft Apeldoorn een veelzijdig horeca- en winkelaanbod in de binnenstad en kent een aantal bekende grote attracties zoals de Apenheul, Julianatoren, Paleis het Loo en het Coda Museum. Ook op het gebied van cultuur en sport trekt Apeldoorn met bijvoorbeeld de bioscoop Vue, Theater en Congres Orpheus, Poppodium Gigant en multifunctioneel sportcentrum Omnisport vele bezoekers.