Duurzaamheid

Image001

MVOmnispport en green key

Als gastheer van het NK baanwielrennen hebben wij een locatie nodig die zelf ook sterk inzet op verduurzaming. Met onze partner Omnisport Apeldoorn zijn er al veel initiatieven ingezet om te verduurzamen. Met o.a. het certificaat ‘’Green Key Goud’’ als gevolg.

Event initiatieven

Zoals te zien is wordt er al veel gedaan in en om Omnisport. Dit zijn veelal initiatieven waar het NK baanwielrennen weinig aan kan veranderen (zonnepanelen, warmtepompen, bushaltes). Daarom focust het NK zich op onderwerpen waar de impact nog wel mee te maken is:

Transport/Logistiek

Er wordt sterk ingezet op samenwerkingen met lokale partijen. Hierdoor wordt er minder afstand gereden door onze leveranciers en is er minder uitstoot van CO2.

Er wordt sterk ingezet op het omdenken van transport. Hanteer als je af gaat reizen naar omnisport apeldoorn altijd het volgende stappenplan wanneer jij een keuze maakt voor jouw vervoer:

1. De eerste keuze is lopend naar Omnisport komen

2. De tweede keuze is fietsend

3. Overweeg daarna het OV (trein/bus)

4. Kom je toch met de auto, kies dan in elk geval (waar mogelijk) voor de elektrische auto.

Horeca

De eerste winst voor verduurzaming is te halen in de inkoop van goederen. Alles wat wij niet inkopen wordt ook niet weggegooid. Wij kopen bewust producten (niet) in om zo te kunnen bepalen wat er aan afval over zal blijven.

Onze crew eet veelal vegetarisch en ook onze publiekscatering is overwegend vegetarisch.

Porselein wordt gebruikt waar mogelijk, hiermee wordt wegwerpservies zoveel mogelijk beperkt.

Onze koks maken eten zoveel mogelijk vers. Eten mag wettelijk namelijk zeer kort gepresenteerd worden na bereiding. Vers eten maken betekent minder weggooien.

Er worden samenwerkingen gezocht met initiatieven zoals To Good To Go. Is er eten over aan het einde van de dag kan het zomaar zijn dat jij een lekker broodje voor onderweg kan scoren tegen een zeer lage prijs.

Afval

Wij scheiden afval zorgvuldig. Dit is terug te zien in diverse afvaleilanden, waarbij 5 soorten afvalbakken gebruikt worden. Dit wordt zowel in de publieksdelen gebruikt als op het middenterrein voor de teams en backstage voor de crew.

PET-flesjes voor het goede doel. Al onze PET-flesjes worden ingezameld en ingeleverd bij onze leverancier. Het statiegeld komt ten goede aan stichting Wildlands. Minder afval en de dieren helpen in 1 dus.

Ons Green Team zorgt dat dit afval aan de achterzijde van Omnisport apeldoorn ook in de juiste afvalpersen terecht komt.

Doordat er minder wordt ingekocht is er minder afval. Dit werd kort bij het kopje horeca al toegelicht, maar speelt sterk door in ons afval.

Als er dan toch afval is proberen wij dit afval een tweede leven te geven. Wij maken onder andere van onze eventbanners boodschappentassen voor de verkoop op ons volgende evenement. Heeft u de tassen van het WK baanwielrennen 2018 en het EK baanwielrennen 2019 al gezien?

Communicatie

U zal regelmatig iets voorbij zien komen over verduurzaming, uw duurzame keuze en hoe u het beste uw steentje kan bijdragen. Zonder te communiceren weet u onze initiatieven namelijk niet. Benieuwd hoe u zo duurzaam mogelijk naar het NK kan, blijf dan op de hoogte via onze website en social media

Social 1 woensdag 21 101 min