Libéma Profcycling

Libéma

Libéma verwelkomt, als een van de grootste leasure-concerns in Nederland, 5,1 miljoen gasten per jaar. Libéma biedt talloze activiteiten voor de hele familie: van avontuurlijke attractieparken tot rustgevende vakantieparken en evenementen voor de zakelijke markt. Libéma organiseert het hele jaar door verschillende beurzen en grote evenementen.

Libéma bestaat uit drie divisies: attractieparken, vakantieparken en beurzen & evenementen. Libéma Profcycling, de organisator van NK baanwielrennen is een onderdeel van de beurzen & evenementendivisie.

Libéma profcycling

Libéma Profcycling is in vele takken van de wielersport actief. Eén van de belangrijke projecten van Libéma Profcycling is de neutrale service, waar Shimano de hoofdsponsor van is. Professionele en ervaren medewerkers zorgen voor een snelle en efficiënte (materiaal)service waar het nodig is. Het neutrale service team is jaarlijks werkzaam bij zo’n 150 wielerwedstrijden, waaronder de Omloop Het Nieuwsblad, de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race, de Wereldkampioenschappen wielrennen op de weg en de Olympische wegwedstrijden (Athene, Peking en Londen).

Libéma Profcycling was tevens betrokken bij andere grote evenementen en projecten. Bv in 2006 organiseerden ze de aankomst van de Tour etappe in Valkenburg aan de Geul. Verder heeft Profcycling al vele jaren een overeenkomst met de organisatie van de Giro d’Italia, RCS. Dit resulteerde in de start van de Giro in Nederland in 2010 en 2016. Libéma Profcycling speelde niet alleen een sleutelrol in de voorbereidingen, maar was ook een belangrijke speler in de organisatie van de etappes in Nederland. Dus wanneer er advies of organisatorische expertise nodig is, kan Libéma Profcycling voor een grote bijdrage zorgen in het succes van grote (wieler)evenementen.

Vanaf september 2008 exploiteert Libéma het unieke multifunctionele topsportcentrum Omnisport Apeldoorn. Jaarlijkse organiseert Libéma Profcycling in Omnisport de belangrijke baanwedstrijden zoals de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen. Maar ook de Wereld- (2011 en 2018) en Europese kampioenschappen (2011, 2013, 2019 en 2021(u19&u23)) waren producties van Profcycling. Voor meer informatie kijk op www.libemaprofcycling.nl